Хаос во Скопје: За време на полициски час стотици граѓани излегоа да протестираат и ги блокираа улиците – ВИДЕО

Поради апсење на три лица за време на полициски час во скопскста населба Ченто од страна на полицијата, предизвика да жителите на населбатс се соберат и излезат да протестираат за време на полицискиот час.

Поради бепочитување на мерките на владата уапсени се три лица бидејќи не ја почитувале забраната за движење која важи на целата териотрија на земјава од 16 часот со 5 часот наутро, како револт за ова апсење поголем број луѓе се на улиците.

На видеото може да се забележи и градоначалникот на Општината Гази Баба, Борис Георгиевски кој им ветува на присутните граѓани дека ќе оди до полициската станица и дека ќе ги донесе уапсените.

https://facebook.com/story.php?story_fbid=2643629289246574&id=100007985860836

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter