Уништена црквата „Свети Ѓорѓи“ од страна на мигрантите (видео+фото)

Откако поминале околу стотина мигранти, жителите на грчкиот остров Лезбос останаа запрепастени од глетката која ја видоа во православната црква „Свети Ѓорѓи“ во местото Морија.
Иконостасот е уништен, ѕидовите исшкртани а иконите уништени. Во продолжение слики и видео од црквата после настанот..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter