УДАРНА ВЕСТ: Утринава масовно ѕонење од странски броеви на македонски корисници!

На социјалните мрежи се кружат информации и се шпекулира дека повиците се од Литванија и Естонија. Граѓаните меѓусебно се предупредуваат на социјалните мрежи да не одговараат на повиците, зашто телефонските сметки ќе им пораснат драстично.

Тие ова го тврдат од искуства кои ги имале предходни. Броевите започнуваат на +370 (668), +370 (669), +48 780, +881 но не се исклучува можноста да има и други.

НЕ ОДГОВАРАЈТЕ НА ОВИЕ ПОВИЦИ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter