УДАРНА ВЕСТ: Се преполови и запали авион во Истанбул полн со патници

Турските медиуми јавуваат дека авионот се лизнал од пистата и завршил на патот. Телевизиските снимки покажуваат дека луѓето се евакуирани преку скршениот дел.

По слетувањето, авионот се запалил, но пожарот брзо бил изгаснат.

Случувањата можете да ги следите во живо на следниов линк:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter