УБАВА ВЕСТ: Кина донира 200 респираторни машини на Македонија

Во Македонија здравствените удтанови радполагаат со околу 200 респираторни машини заедно во јавното и привстно здравство, но во текот на неделата ќе пристигнат уште околу 100 и плус Кина ќе донира 200 значи се на се Македонија би располагала со 500 респираторни машини, истакна министерот за здравство Венко Филипче во емисијата Утрински брифинг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter