Студеното кафе е новата “ВИЈАГРА” – Цел живот сте го пиеле погрешно

Студеното кафе го крева либидото и на мажите и на жените, откриле научниците од Универзитетот Југозападен во Соединетите држави.

Тие спроведоа серија студии за да утврдат како пијалокот ја стимулира сексуалната возбуда. Во првиот експеримент учествувале 240 луѓе на возраст меѓу 26 и 47 години. Некои од нив страдаат од намалено либидо. 67% од 120 мажи кои редовно пиеле 150 мл ладно кафе попладне, признале дека имаат помала веројатност да имаат проблем со потенцијата. Други 13% се пофалија дека времетраењето на сексуалниот однос се зголеми од 1-2 минути на 10.

Дамите кои пиеле кафе во текот на денот велат дека побрзо добиваат оргазам. Израелскиот сексолог Барух Јешин продолжи да ги истражува своите американски колеги. Тој се обиде да открие кое кафе е најкорисно за либидото во топлината. Специјалистот избра 64 пациенти кои редовно пиеле со различни типови кафе дневно и навечер. Јешин открил дека за да се подигне либидото, мажите треба да пијат најмалку 150 мл ладно кафе наутро, а дамите од 100 до 150 мл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter