Се сеќавате кој ја испеа песната „Марионка“ ?

Во продолжение на постот одговор за оние кои не се сеќаваат.

Дали знаете дека песната е изведена од страна на нашиот овогодишен претставник на 63-то издание на Евровизија, која ќе се одржи во мај годинава во Ротердам, Холандија.

Станува збор за Васил Гарванлиев, кој пред 28 години ја испеа песната „Марионка“ на фестивалот „Златно славејче“. Тој лани исто така беше дел од од Евросонг, но како придружен вокал на Тамара Тодевска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter