СЕКОЈА ЧЕСТ: Роналдо ги претвара своите хотели во места за лекување на заразените од коронавирус

Светската фудбалдка ѕвезда Кристијано Роналдо своите хотели ќе ги претвори во места за прием на лица болни од коронавирус, односно ќе ги претвори во болници, а воедно вработените дпктори и персоналот кој ќе рсботи во нив ќе го плаќа од својот буџет.

Тој нуди бесплатно лекување за погодените лица од коронавирусот.

И покрај тоа што неговата родна земја, Португалија не е толку погодена од вирусот со околу 100 заразени, сепак секоја чест за овој прекрасен и хуман гест на фудбалерот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter