Романија одлучи: Цел Букурешт ќе се тестира за Ковид-19

Одлучивме и сакаме да ја спроведеме иновативна програма, идто како во Јужна Кореја, односно сакаме да ги тестираме сите жители на Букурешт од Ковид-19 со помош на групи за мобилни тестирања. Питребни се 2-5 милиони тестови за да се спроведе обжва тестирање.

Сите жители на главниот град Букурешт наскоро ќе можат да се тестира за новиот коронавирус или таканаречен Ковид-19. Романскиот министер за здравство Виктор Костаке во една своја изјава дека досега се регистрирани 906 случаи на инфекција со коронавирусот и дека 70 пациенти досега подлегнаа на вирусот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter