РЕЗУЛТАТОТ ЌЕ ВЕ ВООДУШЕВИ! – Пристиснете ја оваа точка со палецот и дишете длабоко

Акупресура е метод кој уште многу одамна бил практикуван од страна на Кинезите, а и ден денес го користат луѓето кои сакаат да се ослободат од различни болки во различни делови од телото.

Според голем број направени истражувања, притискањето на акупресурните точки, но правејќи го тоа правилно, може да предизвика позитивни резултати во однос на болката и непријатноста која ја чувствувате.

Најдоброто кај акупресурата и рефлексологијата е тоа што можете сами да си помогнете, без медицинска помош, односно користење лекарства и слично.

Во нив, ресторативната масажа на притисокот во одредени делови на рацете и стапалата, го олеснува оптималното здравје и ја ублажува болката. Купресурата не само што помага да ја решите болката, туку таа помага и при гадење, вртоглавица и многу други состојби во нашиот организам.

Можеби понекогаш вашето срцето одеднаш почнува да чука побрзо – тоа може да биде резултат на вознемиреност и нервоза.

Чукањето на срцето е застрашувачко искуство кое инаку не е штетно, но може да биде третирано со методот акупресура, само разликата е што наместо игли, ги користите вашите прсти.

Точката на акупресура се наоѓа во ценарот на градната коска, која се нарекува „море на мирот“.

Пристиснете ја оваа точка со палецот околу 1-2 минути и дишете длабоко..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter