Резултати за 10 минути: Кореја го лансираше својот нов тест за корона вирусот

Во САД тестирањето за Ковод-19 се спроведува масовно, односно тестирањето можете да го направите на отворени паркинзи на кои секој може со автомобил, без излегување од истиот, да биде тестиран, а резултатите да ги добие во рок од 2-3 дена.

Ваквиот начин на тестирање е спроведен во голем број земји ширум светот, се со цел подобар скрининг на реалната состојба и формирање на правилна стратегија за справување со коронавирусот.

Една од најсупешните земји во справувањето со вирусот, Јужна Кореја, промовираше тест за коронавирус кој ги дава резултатите во рекордни 10 минути.

Еве за што станува збор:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter