Радости на гинекологија во Скопје: Бебето кое го роди мајка позитивна на вирусот е негативно на Ковид-19

Бебето кое се роди на 30 март на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје од мајка која е позитивна на вирусот е негативно на Ковид-19, соопштија Министерството за здравство.

Пациентката позитивна на вирусот на овој свет донесе здраво и живо машко новороденче кое е недоносено и се наоѓа на интезнивната нега на Клиниката за гинекологија и акушерство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter