ПОТВРДЕН ПРВИОТ СЛУЧАЈ НА КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА

Прв случај на коронавирус неофицијално е забележан во Македонија, објави Сител.

Министерот за здравство Венко Филипче како и премиерот Оливер Спасовски најавија прес-конференција за половина час.

Три лица денеска се пријавиле на Инфективната болница со симптоми на грип, на кои им се извршени тестирања за коронавирусот. Кај двете лица резултатите се негативни, а третиот пациент за кој се чекаа резултатите како што дознв

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter