Поврат на ДДВ само за ВОЗРАСНИ! – Фискална сметка која морате да ја видите

Кога започна скенирањето на фискалните сметки, поголем дел од граѓаните ја исмеваа оваа мерка на Владата, но тркалото на крај се сврте па истите оние кои беа против МојДДВ сега се негови најверни корисници.

Со започнување на оваа мерка поврат на ДДВ се прави на најразлични стоки и услуги но, кога станува збор за услуги тогаш морате да обратите внимание на следната фискална сметка во продолжение.

Без замерка, се мора да оди преку фискална, нормално, нема сива економија, се е црно на бело. Буквално се, па и сексуална предигра, како и сексуален однос, нормално, тука се и влажните марамици, да не ги заборавиме.

Вкупно ќе ве чини 40.815, за првото 10.000 денари, за второто 30.750 денари, но за третото и непомалку битно, скромни 65 денари. И после тоа, доаѓа она најважното – ДДВ од 18% и враќање на 6.226 денари. Нормално, од нив 15% добивате назад, па со здравје да си ги трошите парите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter