Повеќе сек*, понизок крвен притисок! Заборавете на таблетите – ЕВЕ КАКО!

Добар секс кој го имате редовно во текот на еден месец може да го намали крвниот притисок и еднакво да биде ефикасен како користење лекови, покажа  истражувањето направено на Државниот универзитет во Грузија.

Истражувањето во кое учествуваа личности кои во текот на сексот носеа монитори за следење на работата на срцето, а според тоа истражувачите го оценуваа интензитетот на оргазмот од 66 до 106, а просекот беше 87.

На личностите кои имале секс, следниот ден им е измиерен 13% понизок притисок, објавија научниците, што е навистина доказ дека сексот делува како таблети за намалување на притисок.
Колку што е поголем оргазмот, толку е крвниот притисок понизок, следниот ден по водењето љубов- зкалучија истрачите, па со тоа докажаа дека овој интимен чин има лековиот дејство врз здравјето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter