Пет начини да ја натерате вашата партнерка да “здиви” за време на односот!

Најновите истражувања открива дека сексот за жените е подобар доколку истиот го гледаме како да е маратон.

Во некои од истражувањата наведено е дека на мажите во просек потребни им се 6 минути да доживеат оргазам, додека на жените 13.41 минута.

Можеби ова не звучи привлечно, но испитуваните дами кои имале околу 30 години, замолени биле на штоперица да го мерат времето од моментот на возбудување до климаксот.

Во текот на истражувањето дошле до заклучок дека потребни се помеѓу 12.76 и 14.06 минути додека околу 17 отсто од испитаничките не доживеале оргазам.

5 начини да натерате жена да доживее оргазам:

Допирајте ја нежно за да ја задоволите

Многу од жените не можат да доживеат климакс затоа што не доживуваат директна стимулација на клиторисот. Наместо тоа, мажите може да ги користат врвовите од своите прсти или пак вибратор околу таа зона за да ја задоволат жената.

Променете го времето на сексуалниот однос

Жнските хормони варираат во текот на утрото, попладнето и ноќта. Жената треба да биде слободна да откие во кој дел од денот се чувствува најенергично.

Избегнувајте алкохол

Жените кои се срамежливи мислат дека за да се опуштат треба да консумираат алкохол, но тоа не е точно. Всушност тоа ја намалува нејзината сексуална стимулација.

Опуштете ја до максимум

Пред главниот чин, оносно пред да започнете со сексуалниот однос, експертите велат дека добро е да погледнете некоја добра комедија затоа што насмевката може да допринесе во опуштањето и стимулацијата.

Храна е добар афродизијак

Подгответе и добар оброк па нахранете ја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter