Пендаровски: Вонредната состојба продолжува уште 30 дена

Вонредната состојба продолжува. Одлуката беше донесена денеска на седницата на Советот за безбедност кај претседателот Стево Пендаровски.

„Одлуката ќе ја донесам согласно моите уставни надлежности и ќе трае 30 дена“ – рече Пендаровски.

Во однос на ситуацијата во Куманово, Пендаровски рече дека треба посебен фокус и внимание и можеби многу брзо ќе треба примена на успешниот модел од Дебар и Центар Жупа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter