Откриен е вирус на птичји грип на фарма за патки во..

Од унгарската агенција за безбедност на храната излегоа со соопштение дека на фарма за патки во Унгарија откриле вирус на птичји грип Х5Н8.

Агенцијата Небих во своето соопштение напишале дека започнале со уништување на 32.000 патки на фармата во којс е промајден вирусот.

Исто така ппставени се граници каде е дегинирана заштитна зона во должина од три километри и зона за надзор од десет километри околку локацијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter