Овој македонски бизнисмен си купи 6.413 акции во “Комерцијална банка”

Компанијата на Ванчо Чифлиганец во Комерцијална банка се стекна со 6.413 обични акции. Оваа информација ја дознаваме од соопштението кое беше објавено на Македонска берза во кое е наведено дека фирмата на Чифлиганец го зголемила капиталот во погоренаведената банка.

Како што се посочува, „Адора Инженеринг ДООЕЛ Експорт-Импорт Скопје“ зема учество од 11,71 проценти во основната главнина на Комерцијална банка АД Скопје.

Нека им е со среќа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter