“Овде ќе фатиме болест, условите се ужасни” – Видео снимка од 9те лица сместено во изолација во касарната во Пепелиште

Во касарната која беше предвидена за карантин за 200 лица кои беа заглавени на Српско – Унгарската граница, сепск не се сместиле сите, најголем дел биле пуштени дома, тоа го тврдат лица сместени во касарната. Станјва збор за група од 9 музичари од Битола кои се враќале од Австралија и биле дел од тие 200 лица. Истакнаа дека само тие се сместени во касарната, а останатите лица сите се пратени дома. Дали информациите кои кружат на социјслните медиуми се точни останува да потврдат надлежните органи.

Разочарани од условите снимија видео и го објавија на социјалните мрежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter