Нови 5 заразени – Македонија ги затвори сите гранични премини и аеродромот во Скопје

Министерот Венко Филипче на последната прес конференција информираше дека Владата вечерва одлучи да се затворат сите гранични премини на Република Македонија за премин на странски државјани, патници и возила, освен за влез и транзит на товарни возила, за претставници на дипломатски кор и други лица за кои МВР ќе даде мислење.

Се затвора и меѓународниот аеродром во Скопје освен за државни, воено карго, медицински хуманитарни и празни летови по истекот од 48 часа по оваа одлука.

Констатираше дека има нови 5 случаи позитивни на корона вирусот.
Во прилог последната прес конференција:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter