Нови шест заразени, вкупно 18 позитивни на коронавирус во Македонија

Од вкупно 12 тестирани лица 6 се позитивни на корона вирус. Моментално бројката на заразени се искачи на 18 лица. Едно лице од ново заразените пристигнало од Шпанија со лет до Скопскиот аеродром, летот го поминала со маска и ракавици и при пристигнување на аеродромот се пријавила сама. Сите нови останати случаи се од Дебар.

Во моментот Венко Филипче ја дежи својата прес конференција, на која истакна дека се затвараат сите угостителски објекти, молови, трговски центри, како и аеродромот во Охрид.

Повеќе информации на прес конференцијата:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter