Нови измени и правила за полицискиот час во Македонија

Нс денешната седница на Владата донесени се дополнителни ограничувања на движењето на граѓаните.

Како што соопшти премиерот Оливер Спасовски, забраната за движење за сите граѓани од 21 до 6 часот, се заменува со ограничување на движењето од 21 до 5 часот.
Исто така, Владата донесе измена во полицидкиот час, забрана за движењето на граѓаните над 67 години од 11 часот до 5 часот следниот ден.
Владата на вечерешната седница донесе уште една одлука за ограничување на движењето на младите до 18 години и за нив забраната за движење ќе започнува во 21 часот и ќе трае до 12 часот наредниот ден.
Новите одлуки за ограничување на движењето ќе важат од 24 март 2020 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter