НЕ ПАНИЧЕТЕ: Можеби Корона вирусот е на прагот и ова се првите показатели сепак останете присебни!

Поради паниката која ја креваат социјалните мрежи како и медиумите, дел од нашите сограѓани решија да започнат да купуваат залихи од храна, средства за хигиена и лекови со кои можат да го поминат ако не повеќе барем некој месец. Сите одат на варијантата “Нека има за секој случај!”.

Наша верна читателка сподели вест дека залихите на средства за хигиена како и течности за дезинфекција на рацете веќе почнува да снемува во некои од продавниците и маркетите во главниот град, како и маски за превентива во аптеките.

Апелираме да не се крева паника бидејки државата превзема мерки за заштита од корона вирусот како и методи за справување со истиот.

Препорачуваме зголемена хигиена како превентива и јакнење на имунитетот на проден начин со конзумирање многу овошје и зелнчук, како и додатоци во исхраната кои ке го зајакнат истиот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter