На крајот од тунелот сепак се гледа светло: Коронавирусот повеќе не се шири во Кина!

За прв пат во Кина, односно земјата во која најпрво започна ширењето на вирусот кој завзема светски рамки, не е забележано ширење на вирусот помеѓу луѓето се од почетокот на пандемијата. Иако се донесени нови 34 случаи од странски држави, сепак не станува збор за ширење на вирусот во границите на Кина. Ова е клучен момент во борбата против коронавирусот и сепак гледаме дека на крајот на тунелот има светлина.

Во Вухан се чекаат да поминат 14 дена без новозаразени од корона вирус, па потоа ќе бидат прекинати сите ограничувањата за патување, изјави кинески научник за странски медиуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter