НАЈНОВИ ВЕСТИ: Владата ги замрзна цените на основните продукти!

На вечерашнава седница Владата донела одлука за замрзнување на цените на основните продукти.

Тоа значи дека цените не можат да се зголемуваат повеќе од цената која е утврдена како референтна.

Станува збор овие продукти: леб, сол, зејтин, млеко и млечни произвои, јајца, брашно, место, тестренини, лекови и дезинфекциони средства.

За оние трговци кои што ќе ги прекршат овие првила и ќе ги зголемат цените, најверојатно ќе следуваат казни.

Еве што пишува во владината одлука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter