НАЈНОВИ ВЕСТИ: Болницата која беше изградена за 7 дена во Кина ги затвара своите врати

Болницата која беше изградена за само 7 дена во Кина во градот Вухан поради коронавирусот, ги затвори своите врати, поради намалување на бројот на ново заболени од коронавирусот и и опоравени од истиот.

Отпуштени се 43 лица од болницата, кои беа во 14 дневен карантин, а останатите 76 лица кои се заразени ке бидат префрлени во други болници.

Денес е забележан најмал пораст на новозаразени од коронавирус, оносно регистритани се само 193 нови случаеви.

Според информациите кои ги споделуваат кинеските власти, до крајот на февруари 49 проценти од заразените се опоравиле, 3.57 му подлегнале на вирусот , додека сите останати се под лекарска конторла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter