Моќното дејство на темјанот ги убива вирусите и ги лекува белите дробови

Буди чувство на смиреност, хармонија и безбедност. Аромата која се шири потесетува на кревскост и ја ублажува менталната болка.

Темјанoт ги уништува и потиснува бактериите кои се наогаат во воздухот, помага при болки во зглобовите и мускулите, влијаве врз намалувањто на одливот на крв од носот, обезбедува енергија и сила.
Темјанот се користи за лекување на заболувања на белите дробови. Модерната медицина ни малку не остана рамнодушна кон ефикасноста на третманот со темјан. На пример, во Европа и Америка темјанот се користи во заздравувањето, но тој главно се користи во алтернативната медицина што доаѓаше од Индија, Кина и Тибет.

Најдоброто што можете да го направите за себе е да палите темјан секој ден и да ја украсите целата куќа со тоа. Покрај смирување на умот и зајакнување на вашата волја, темјанот ќе го дезинфицира просторот и ќе уништи сите вируси во воздухот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter