Мицкоски: „Зоран Заев се бори за амнестија“

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференцијата изјави дека Зоран Заев со Законот за Јавно обвинителство покажува страв, од докази кои вели ќе го докажат неговиот криминал, истакна Мицковски.

„Паднаа маските, Зоран Заев се бори за амнестија“

рече Мицкоски.

Мицкоски вели дека она што Заев го предлага е Закон за амнестија за Заев и неговите соработници, рече дека за овој закон имаат многу забелешки, но и за членот 110 со што се предвидува разговорите да не важат за докази.

Вели дека ако важат „бомбите“, треба да важат за сите подеднакво и инститира правен тим да се состави и да им помогне за ова законско. Tврди дека има време ова да се реализира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter