Министер за здравство си даде отставка поради лични и професионални причини

Министерот за здравство на Романија, Виктор Костаке, си даде отставка во најтешките моменти во кои се наоѓа земјата. Тој како образложение за својата отставка наведува лични и професионални причини.
Костаке кој воедно дава отставка изјави дека по неговиот предлог да биде тестиран цел Букурешт добил бурни реакции и критики, дека неговиот метод од врата на врата за вршење на тестови за Ковид-19 воопшто не се добри.
Нелу Татару ке биде предложен за нов министер за здавство кој ке ја замени и продолжи работата на досегашниот, оносно поранешниот министер Костаке.
Во монентот во Романија има 17 починати, а вкупно 906 заразени со новиот вирус кој го демнее цел свет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter