Македонија прогласи вонредна состојба во траење од 30 дена

Нашата држава за прв пат во нејзиното постоење прогласува вонредна состојба. Оваа вонредна состојба ке биде во траење од 30 дена.

Пендаровски апелираше сите граѓаните да се придржуваат до препораките за заштита. Тој им се заблагодари на сите вклучени во заштитата против коронавирусот, од медицинскиот персонал, до полицијата и војската и сите волонтери.

Апелира до сите да бидат смирени , солидарни , за да може да ја пребродиме оваа тешка ситуација.

Во продолжение обраќањето на претседателот Стево Пендаровски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter