Македонија воведува полициски час

На седницата којa ја одржаа денес, комисијата предложи сет мерки за спречување на ширењерото на корона коронавирусот во нашата земја и тоа:

Ке биде воведен полициски час од 21 до 6 часот;

Во периодот од 6 до 21 часот забрана за собирање во групи;

Исклучиво може да се оди само до болница, луѓето што имаат потреба од дијализа, потреба од итна помош ќе може да се движат со придружба од најмногу од две лица;

Доколку ве застане полиција по прегледот ќе мора да покажат медицинска документација дека биле на лекар;

И директорите на ЈЗО да имаат лимитирано движење само со документ;

Да се ограничи број на дежурни аптеки;

Такси компаниите да имаат ограничн број возила за дежурства;

Се забранува движење на јавни возила од 21 до 6 часот;

Меѓуградскиот превоз и ЈСП да го преполоват капацитетoт на патници и да се запази растојание 2 метри од еден до друг патник.

Дознаваме од Телма

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter