Коронавирусот го одзеде животот на познатата принцеза Марија Тереза

Почина принцезата Марија Тереза. Оваа тажна вест ја потврди нејзинипт брат, 79-годишниот принц Сикстус Хенри од Бурбон-Парма. Марија Тереза е една од 5.000 смртни случаи на коронавирусот во Шпанија.

Таа е родена е во 1933 година во Париз. Никогаш не се омажила и немала деца.

Неодамна беше објавено дека од коронавирусот се заразил и британскиот принц Чарлс, но дека тој има благи симптоми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter