Кога животот ќе ти се насмевне, насмевни му се и ти! – Атиџе наша гордост си ти!

Денес општина Лозово беше во посета на нашата национална хероина Атиџе Муратова, Ѕвездата од „Медена земја” која заедно со екипата добија две номинации за ОКСАР.

Среќна, насмеана и радосна од веста што која ја доби дека Општина Лозово и Градоначалникот дадоа ветување дека ќе се погрижат за куќата на Атиџе да добие нов кров.

По завршување на турнеите и земањето на оскарите, Атиџе ќе биде работно ангажирана во општина Лозово.

Исто така ветив, дека нејзините две песни, ќе бидат обработени целосно со музички аранжман и ќе може да ги испее и сними професионално во музичко студио.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter