Киднапиран директор на болница – персоналот во болницата протестира, не примаат пациенти

Во една од главните болници на Хаити вчера во текот на денот е киднапиран директорот на болницата. Болничкиот персонал во знак на протест за неговото киднапирање одбива да прима пациенти и покрај пандемијата на новиот коронавирус.
Хирургот Џери Битар е киднапиран кога го напуштил домот за да оди на работа. Голем број луѓе се собраа пред болницата во солидарност со Битар, кој заедно со неговиот брат близнак раководи со болницата. Болничкиот персонал бара ослобоување на Битар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter