Како експериментални глувци: Се нудат 4.000 евра за намерно да се заболите од коронавирус

Како резултат на борбата која се води за изнаоѓање вакцина за коронавирусот, целата ситуација излегува надвор од контрола и нормални граници. Лабораторија во Лондон нуди до 4000 евра за секој оној пациент кој намерко ке се зарази со коронавирус, се со цел да можат да го пронајдат лекот.
Оние кои ќе се нафатат на овој потег потребно е да бидат барем две недели дома без да имаат контакт со луѓе. Сите кои ке го прифатат тој предизвик ке бидат заразени намерно, се разбира во полесен облик на вирусот.

Вирусот кој ќе им биде вбризган во организмот ќе предизвика помали респираторни проблеми, но нема сомнеж дека доколку вакцината делува би била применувана на секаков облик на корона вирусот, во зависнос од степенот на заразеност.

На волонтерите ќе им биде давана полесна исхрана и ќе зимаат различни лекови за да може се испита што најдобро делува при лекувањето. Редовно ќе им бидат зимани брисеви од грло и нос, а ќе им се зема и крв за детални занализи кои ке го потврдуваат напредокот на вакцината.

Лондонската лабараторија се уште чека дозвола за ваквиот експеримент од Националната здраствена организација на Велика Британија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter