Информативна мапа за сите информации поврзани со КОВИД-19 во Македонија

Компанијата која се занимава со софтверски решенија и геоинформациони системи, ГДИ, ја изработи првата мапа побрзана до бројот на заразени и излечени од коронавирус земјава. На мапата јадно можат да се видат местата од каде што доаѓаат заразените со коронавирусот, нивниот пол и години.

Мапата може да се следи на следниот линк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter