Инфарктот се чувствува 1 месец порано – [симптоми]

Научниците од Институтот по кардиологија во Њујорк предупредуваат.

Дури половина од пациентите кои добиде инфаркт, пред да престане да работи нивното срце чувствувале разни предзнаци.

Кај 56% од мажите кои се наоѓале на средна возраст, а кои се соочиле со инфаркт, чувствувале разни предзнаци. Откриваат дека 1 месец порано пред да се случи истиот, ги почувствувале истите.

30% од нив имале проблеми со дишењето, додека 4% од нив се пожалиле на вртоглавица и зашеметеност, а 50% од пациентите чувствувале болка во градите.

Специјалистите од таа област предупредуваат дека треба да обратиме внимание на знаците кои ни ги испраќа телото, да реагираме веднаш, пред да настанат големи компликации и последици, односно многу по сериозна работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter