Изби пожар на Градежниот факултет во Скопје

Денес околу 14:40 часот од страна на службите на Градежен Факултет во Скопје, прптивпожарната длужба добила дојава за пожар во една од катедрите на Факултетот.

Како резултат на брзата реакција на БППЗ- Скопје не е дозволено ширење на пожарот и настанување на поголеми материјални загуби, па истиот навремено е изгасен.

Причината за настанатиот пожар е електрична инсталација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter