ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ! Кина испрати медицински тим во Италија и 31 тон медицинска опрема и материјали

И покрај тоа што ги нападнаа со биолошко оружје и никој не им помогна, сами си го решија проблемот,излегоа од калта,а и еве сега први помагаат на најзагрозените држави.
“Ние ќе ви помогнеме да го победите” – истакнаа надлежните од Кина.

За борба против епидемијата „Ковид-19“, кинеската влада испрати тим од медицински експерти во Италија, заеднички формирани од Националната здравствена комисија на Кина и Црвениот крст на Кина.

Со порака ” Ние ќе ви помогнеме да го победите” кинески лекари заедно со 31 тон донација медицинска опрема и материјали треба да пристигнат во Рим, Италија.

Се очекуваат девет доктори – специјалисти за “Ковид-19” специјализирани последниве месеци да пристигнат во Италија за да им помагаат на нивните италјански колеги.

Ова е хуманост во најтешките денови, цела планета против Ковид-19.
Кинезите носат: 2 милиони маски, 20 илјади заштитни одела, 1.000 апарати за дишење и само една порака “Siamo con voi. Forza Italia”!

Image may contain: one or more people and people standing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter