Заев до Мицкоски: “Како куклин театар сте” и во ваше време крадевте пари во ЕЛЕМ

Во вечерашниот дуел помегу Зоран Заев и Христијан Мицкоски, во телевизиската емисија “Само Вистина” на Канал 5 Телевизија атмосферата е доста вжештена. Двајцата имаат свои ставови и не отстапуваат од тоа. Покрај истакнувањето на своите ставови доаѓа и до ситуација кога ке си дофрлат и по некоја фраза. Заев му рече на Мицкоски дека се како куклин театар, дека Груевски ја раководи целата работа.
Заев посочи дека Мицкоски крадел пари од ЕЛЕМ, користејки ја неговата позиција која ја имал во компанијата и дека во негово време затоа компанијата немала пари.
Во едно излагање Заев му постави прашање на Мицкоски во врска со Преспанскиот годовор, дали ќе го прекинат, ако го прекинат како ќе го направат тоа, дали се свесни со тоа што и прават на државата. Заев поsочи дека со прекинувањето на Преспанскиот договор граѓаните треба да заборават на ЕУ и НАТО. – На тоа мицковски немаше одговор.
Отворија и расправа и за проектот Скопје 2014 за кој Заев кажа дека воопшто не ја оправдуваа.
Исто така Мицкоски кажа дека корона вирусот е на прво место, кампањата е на второ место, не смееме да дозволиме да ескалира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter