Доколку ги имате овие симптоми, јавете се кај вашиот матичен лекар

Доколку имате симптоми кои се типични за коронавирус, односно покаченс телесна температура, треска, кашлица, отежнато дишење, веднаш јавете се кај вашиот матичен лекар. Матичните лекари, преку епидемиолошка анкета, ќе утврдат дали има потреба да се тестирате или не. Доколку треба, преку системот „Мој термин“ тие за вас ќе закажат точно време и место за тестирање, апелира министерот за здравство Венко Филипче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter