„Дедо и внук“ – Ново македонско ремекдело [ВИДЕО]

Ново ремекдело насловено „Дедо и внук“, направено од страна на нашите филмски режисери.

По смртта на едно дете пациент, кое чека лекување во странство, се случуваат низа настани кои докторот Никола сака да ги избегне, па решава да замине во посета кај дедо му, кај кој не бил повеќе од 10 години. Сакајќи да ги избегне проблемите во болницата кај дедо му се соочува со проблемите од неговото минато.

Дедо и Внук

Покрај Салаетин Билал, во филмот играат и Дејан Лилиќ, Даниела Ивановска, Горан Стојаноски, Благој Веселинов и други актери, меѓу кои се истакна и тогаш 12-годишниот охриѓанец Наум Цветкоски. Продуцент е Огнен Антов од „Друм фактори“, во соработка со: „Пандорас бокс продукција“ и „Елиен филм“, и е финансиски помогнат од Агенцијата за филм. Директор на фотографија е романецот Патру Паунеску, сценографијата е на Владимир Зафирковски, костимограф е Жаклина Крстевска, а монтажата ја направи Данчо Стефков.

Дедо и Внук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter