Гори напуштена куќа во скопска Кисела Вода

Во скопската населба Кисела Вода, денес изби пожар во куќс која никој не живеел, која била напуштена, при што биле испратени две возила на противпожарната бригада кои во моѓентот се на терен и го гасат пожарот.

– Изби пожар во стара напуштена куќа, веројатно од застарената електрична инсталација на покривната конструкција. Испратени се две возила со осум пожарникари, ситуацијата е ставена под контрола и се очекува наскоро да заврши интервенцијата – вели Владимир Симоновски, командантот на скопската противпожарна бригада

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter