Германија планира да ги остави затворени границите за “третите” земји до 31 август, во кои спаѓаме и ние

Забрана за влез до 31 август за земији кои не се дел од Европската Унија, е нова неофицијална одлука на Владата на Германија, за која треба да се одлучува на седница закажана за денес.
Владата на Германија ги советува своите граѓани да не одат на крстарења, поради опасноста од ширење на коронавирусот.
Тие се подготвени да ја прекинат забраната за патување од 15 јуни за земјите членки на ЕУ како и Велика Бријанија, Швајцарија, Норвешка, Исланд и Лихтенштајн.
Овие неофицијални информации доаѓаат од непознат германски Владин извор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter