Во пожар во Струмица изгореа просториите на Телевизија ВИС

Денес рано утрово избил пожар во зградата на поранешната касарна во Струмица каде што се сместени просториите на регионалната телевизија ТВ канал ВИС.


Во пожарот кој избувнал во 2 часот утрово зафатени биле телевизиското студио и целата техниката, но и другите простории во старата касарна во која била смедтена ТВ ВИС.

Во текот на денот се очекува да биде извршен увид на самото место и да се утврдат причините за пожарот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter