Вилма Рускоска: Спремна сум да ја напуштам функцијата

Вилма Рускоска, односно шефицата на Обвинителството за организиран криминал и корупција, истакна дека долколку Љубомир Јовески кој е Републички јавен обвинител ја напушти функцијата, истото ке го сторела и таа.

Одговарајки на новинарски прашања, некој од новинарите и поставил прашање поврзано во врска со торбата со милион евра која беше земена од Орце Камчев, на тоа таа додала “Вас ве интересира за торбата или парите?”, по што новинатите рекле дека се интересираат за парите, па таа почнала да одговара и рекла дека тука се фискални сметки од шопинг во италија, спаки автомобили кои ги купувал Јовановски.

148 илјади евра потрошени во продавници во Италија со мајка му. За тоа најдовме фискални сметки. Телевизија е скапа играчка. Јас знам дека тоа чини од 60 до 80 илјади евра месечно. Поготово, знаете кој калибар на новинари… Па сигурно, тие не седеле во таа телевизија зошто многу го сакаат и почитуваат Бојан Јовановски. Потоа еден џип, втор џип, трет џип. Добро, на лизинг ама и тој треба да се плаќа.

рече Рускоска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter