ВИДЕО: Попови со крстена вода и темјан го “бркаа” корона вирусот од Велес и Кавадарци

Денес во Велес и Кавадарци попови кои беа качени на камионче ги осветуваа улиците во градот се со цел да ги “избркаат” коронавирусот.
Поповите истакнаа: Покадивме секаде низ градот. Опфативме доста улици. Темјанот да покади секаде. Попрскавме со крстена вода. Секако дека веруваме дека тоа ќе помогне. Ако не веруваме, нема да го правиме.

https://twitter.com/BazeLazevski/status/1242749707153219586

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter