Венко Филипче се обрати до јавноста со силна порака!

На последната прес – конференција која ја одржа министерот за здравство Венко Филипче истакна дека има нови 5 позитивни случаеви на корона вирусот.
Во однос на скринингот кој е направен денес утврдено е дека некои од здравствени работници од здравствената установа во Дебар се позитивни на вирусот, како и сопругата на веќе заразениот пациент.
Министерот упати силна порака до сите здравствени работници и апелираше повторно до граѓаните:

-Трудот, напорот и улогата која се дава во моментот е напроценлива. Граѓаните нека останат дома, без потреба да не излегуваат, во спротивно ќе бидат санкционирани!

Во продолжение проследете ја прес – конференцијата:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter