Венко Филипче: Бидете внимателни, вирусот се пренесува и преку асфалтот и обувките!

Во утринското гостување на Министерот за здравство Венко Филипче во утринската емисија беше дискутирано за актуелниот вирус кој го погоди светот, но и за начините на пренесување на истиот.
Во своето излагање министерот истакна дека Ковид-19 е вирус кој нема правила, се пренесува преку воздухот, валкани раце, преку површините но нагласи и дека се пренесува и преку асфалтот.
Нагласи дека во Италија бил пронајден и на обувки што значи вирусот го има и на асфалтот, тоа го покажале бросовите кои биле теститани, па апелираше да бидеме внимателни.
Беше дискутирано и за мерките кои се превземаат како и за ситуацијата во која можеме да се најдеме како држава и покрај малиот број на заразени во моментот, кажа дека можеме да очекуваме се, очекувано е секакво сценарио.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Twitter